iOS 11 източва батерията много бързо

0
43
iOS 11 източва батерията много бързо


Компанията за мобилна сигурност Wandera съобщава, че iOS 11 хаби много повече батерията в сравнение с iOS 10. Потребителите вече сами са забелязали това – оплакванията в интернет не закъсняха.

Потребители в Reddit обсъждат, че след ъпгрейд до iOS 11 са забелязали цялостно забавяне на устройствата си, приложенията се стартират по-бавно, а също така и батерията държи много по-малко.

Специалистите от фирмата за мобилна сигурност [url=https://www.wandera.com/blog/ios-11-battery-drain/“ target=“_blank“ rel=“noopener noreferrer“ title=“Wandera]Wandera[/url] са достигнали до същите заключения. Те са намерили доказателства, че iOS 11 източва много по-бързо батерията при iPhone и iPad.

Твърдението им се основава на извършено наблюдение над 50 000 iPhone и iPad устройства и потребители. Устройствата са били използвани със средно до силно натоварване.

Резултатите показват, че намаляването в живота на батерията е повече от двойно. От Wandera съобщават, че iPhone с iOS 10 може да бъде използван средно около 240 минути, преди батерията да се изтощи окончателно, докато същото устройство с iOS 11 може да бъде използвано средно едва 96 минути. Това е с 60% по-малко.

От компанията съобщават още, че в някаква част намаленото време на живота на батерията може да се обясни с факта, че потребителите използват повече своите телефони след ъпгрейда, защото са любопитни да видят всички нови функции.

Като друга причина, която допринася за това, е посочено реиндексирането при търсачката Spotlight. От Wandera съветват потребителите да използват по-малко стартирани приложения във фонов режим, докато чакат от Apple да пуснат поправка на този проблем.

Някои от потребителите в Reddit казват, че връщане към фабричните настройки на устройството може да редуцира източването на батерията. Това обаче не важи с връщане от резервно копие на настройките.

Прочетете още:  Графичната среда MATE 1.14 идва с множество подобрения
0/5 (0 Reviews)