iOS 13.1 ще забавя iPhone умишлено

2
46
iPhone

Apple ще забавят умишлено iPhone с излизането на предстоящата версия iOS 13.1.

Apple бяха остро критикувани през 2017-а за това, че забавят умишлено някои модели на iPhone, след като сложиха тротлинг на процесора за устройства със стари батерии. Впоследствие те признаха за умишленото забавяне и обясниха, че то е само за устройства със стари батерии, а целта е да се предотвратят произволни изгасвания на смартфоните.

Сега забавянето е отново напът да се появи при моделите iPhone XS и iPhone XR, както личи от официалната страница на Apple. Тук отново се търси стабилност в работата на телефоните, но с цената на по-бавно представяне. Всички знаем, че с времето батериите остаряват, а в резултат на това и забавянето при iPhone ще става все по-очевидно.

Забавянето в представянето на iPhone ще бъде осъществявано само при намирането на проблеми с батерията, а ако потребителите не харесват вече начиа, по който работи техния смартфон, ще могат да решат напълно проблема като закупят чисто нова батерия и заменят старата.

Засега от Apple не съобщават дали функцията ще бъде налична и в новите модели iPhone 11 и в други модели, излезли тази година, но според тази тяхна страница в iPhone 11 се използва напреднала батерия и функция за управление на енергията.

От Apple съобщават, че новата функция за управление на енергията при iPhone 11 е винаги включена и е автоматична, което само по себе си предполага, че подобна имплементация за забавяне вече е налична при моделите iPhone 11, 11 Pro и Pro Max.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  iPhone 11 ще бъде обявен на 10 септември

2
Leave a Reply

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещ коментар
2 Автори на коментари
Николай Стефановhood Автори на последни коментари
  Абониране  
нови стари оценка
Извести ме за
hood
Гост
hood

Няма нищо. Важно е емблемата отзад да не се изчегърта. А вместо нова батерия, най-добре за всички (най-вече за Епъл) е потребителите да си купят най-новия Айфон.