iPhone на Епъл генерира чудовищни печалби

0
44
Дялът на Linux при десктопите продължава да расте


iPhone генерира чудовищни печалби и въпреки, че устройствата с Android са в пъти повече, те са много далеч от печалбите, които осъществяват от Епъл.

iPhone на Епъл остава непреодолима бариера, когато говорим за печалби, като прибира 91% от печалбите в мобилния сектор.

Печалбите от смартфони за третото четеримесечие на 2016-та година в световен мащаб са $9.4 милиарда и iPhone ги прибира почти всичките според изчисленията на [url=https://www.strategyanalytics.com/strat … DWIPPM7X2s“ target=“_blank]Strategy Analytics[/url].

Директорът на Strategy Analytics Linda Sui казва:

„Умението на Apple да минимизират производствените разходи, като в същото време вдигат цените, е наистина впечатляващо и iPhone продължава да генерира чудовищни печалби.“

Следващите марки смартфони с най-големи печалби след iPhone за този период са Huawei, Vivo и Oppo, но много далеч зад Епъл.

Според изчисленията на специалистите от Strategy Analytics, печалбата на Епъл се равнява на $8.5 от нейните смартфони за периода. В същото време Huawei имат печалба от $200 милиона, което е само малко над 2% от общия приход от смартфони в световен мащаб, но достатъчни, за да направят компанията на първо място по приходи на пазара с Android устройства.

Според Neil Mawston изпълнителен директор на Strategy Analytics, главната причина за добрите показатели на Huawei са добрият маркетинг, добрите продукти и ефикасната организация по снабдяване с части.

Когато обаче нещата се погледнат от гледната точка на пазарния дял, ситуацията е коренно различна. Според данните от [url=http://www.zdnet.com/article/apple-ipho … one-sales/“ target=“_blank]Gartner[/url] пазарният дял на Apple е едва 11.5% за третото четеримесечие на 2016-та година. Huawei имат 8.7%, а Oppo 6.7%.

Прочетете още:  Майкрософт се присъедини към Linux Foundation

Samsung остават най-големия производител на Android смартфони с 19.2%, но проблемите около експлодиращата батерия при Galaxy Note 7 доведоха до спад на продажбите за гиганта.

Интересно ще е да се види в близко бъзеще дали Епъл ще запазят тенденцията на огромни печалби при положение че в момента продажбите на iPhone спадат. Разбира се, те винаги могат да вдигнат цените още.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments