iPhone са много скъпи. Все по-малко потребители искат да ги купуват

0
68
Apple iPhone продажби

Ново изследване показва, че много потребители в днешно време са отблъснати от iPhone поради високата му цена.

Въпреки че съвсем скоро се очакват новите iPhone модели и както винаги истерията около тях е голяма, всъщност продажбите могат да се окажат по-ниски от очакваното, каквато е и тенденцията от известно време насам.

Ново изследване, инициирано от WalletHub показва, че все по-малко хора искат да си закупят iPhone. Желаещите да закупят смартфон на Apple намаляват с цели 28% сравнено с данните от миналата година.

Като главна причина се посочва именно цената и изглежда, че в днешно време този фактор играе все по-голяма роля. Все по-малко потребители смятат (1 от 10), че си заслужава да теглят кредит, за да имат нов iPhone и изследването посочва, че цели 94% от респондентите считат, че цените на смартфоните като цяло са много високи.

47% от анкетираните обявяват, че именно високите цени са причината да не си закупят нов смартфон тази година, а имайки предвид, че цените постоянно се покачват и вече имаме телефони за над $2000, очевидно този процент от потребители ще продължава да расте.

Друг интересен момент, който разкрива изследването е, че новостите при смартфоните оказват все по-малко влияние за закупуването на нов модел. 38% от запитаните заявяват, че определящият фактор за покупката им е цената, а новостите са важни за 24% от тях.

Както може да се очаква клиентите на Apple са готови да платят повече и близо 4 от 10 души биха платили $200 повече, за да вземат iPhone вместо Android телефон. В същото време 18% от запитаните заявяват, че са готови да платят $1000 за нов телефон, но едва 2% от тях биха платили $2000 и повече за ново устройство.

Прочетете още:  Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10
5/5 (2 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments