iPhone SE 2 с A13 Bionic чип идва в началото на 2020-а година

0
119
Apple iPhone

Появи се информация, че iPhone SE 2 с A13 Bionic чип идва в началото на 2020-а година.

От Apple планират да пуснат втората генерация на iPhone SE през първото тримесечие на 2020-а година според известния Apple анализатор Ming-Chi Kuo.

Информацията сочи, че устройството ще бъде в бюджетния клас, но въпреки това ще има 3GB RAM и ще дойде с новия чип A13. Преди се смяташе, че iPhone SE 2 ще прилича като дизайн на iPhone 8 и ще има същия 4.7-инчов дисплей с Touch ID сензор за пръстови отпечатъци.

Засега не се знае колко ще струва iPhone SE 2, но предвид това, че когато излезе за пръв път iPhone SE се продаваше за $349, то може да се предположи, че iPhone SE 2 отново ще бъде разположен в ценовия клас от $350-$400 и най-вероятно няма да надмине цената на iPhone 8 от $450.

Освен това, че iPhone SE 2 ще бъде с новия чип A13 и ще има 3GB RAM, други факти относно хардуера не са известни и засега не се знае дали от Apple ще продължат да използват 4-инчовия форм фактор.

Ако това се случи обаче, феновете на Apple, които обичат 4-инчовите устройства, ще бъдат доволни от наличността на подобно устройство. Така те ще могат да използват новата версия на мобилната операционна система iOS 13 без да трябва да си закупуват iPhone 8.

Въпреки че минималните изисквания за iOS 13 е iPhone 6s и по-нови, от Apple в момента продават само iPhone 8 и новите iPhone 11, като по този начин потребителите нямат избор освен да закупят някой от двата модела или да помислят за закупуване на друг съвместим модел на старо.

Прочетете още:  Анонсираха ARM SoC процесора Snapdragon 845

С излизането на iPhone SE 2 тази дупка може да бъде запълнена, тъй като новият смартфон ще е съвместим с iOS 13 и ще зарадва феновете в две направления – нов смартфон от бюджетния клас, който е с 4-инчов дисплей, който също така се продава по-евтино от iPhone 8.

5/5 (1 Review)