iPhone вече се разваля по-често от Android

0
26
iPhone вече се разваля по-често от Android


Забиванията на различни приложения, прегряване и проблеми със слушалките са много по-верояни при iPhone, отколкото при Android устройствата.

Последният доклад на Blancco Technology Group ще направи потребителите на Apple по-тъжни. В него се посочва, че iOS е много по-склонен към сривове, в сравнение с Android.

Процентът на сривовете и проблемите при iOS расте постоянно през годините – през последното четеримесечие на 2015-та година данните са били за 15%, следващата 2016-та година през първото четеримесечие процентите вече са 25.

През второто четиримесечие на миналата година сривовете се увеличават до 58%, за да стигнат до 62% през третото четиримесечие на същата година.

През последното четиримесечие на 2016-та iOS се стабилизира на тези 62%, но в същото време при Android процентът на сривовете е 47% за същия период.

Най-много са проблемите при iPhone 6, като от Blancco Technology Group го определят като най-лошо представящото се устройство за цялата 2016-та година.

iPhone допринася с цели 25% от негативния резултат за Apple през първото четиримесечие на миналата година и 29% през следващото. След това нещата леко се нормализират и за третото четиримесечие данните са за 13%, а за последното четиримесечие отново има леко повишение до 15%.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus също имат проблеми, но с доста по-нисък интензитет от 3%.

Като най-голям проблем за потребителите на iPhone се очертават забиващите приложения и от Blancco посочват, че най-лошите в тази насока са приложението на Facebook и това на Instagram. Като други проблеми се посочват прегряване и проблеми със слушалките.

И докато iPhone се влошава, то Android постоянно бележи подобрение, като проблемите при тази операционна система постоянно бележат спад.

Прочетете още:  Над половин милиард Apple iOS устройства са застрашени от Zero Day уязвимости

Сривовете и проблемите при Android през четвъртото четиримесечие на 2015-та година са били цели 85%, след което бележат почти двойно понижение до 44% през първото четиримесечие на 2016-та година, докато стигнат до 35% през второто четиримесечие на 2016-та година.

Samsung, които винаги са на първо място по проблеми, също бележат подобрение и от 43% през първото четиримесечие на 2016-та до едва 16% през последното четиримесечие на същата година.

Като цяло това са добри новини за потребителите на Android, но данните за 47% проблеми и сривове е все още високо и има да се свърши много работа. От Blancco посочват, че в това число влизат проблеми с камерата, различни проблеми с USB, а също така и батерията.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments