iPhone X също има Burn-In проблем с дисплея

0
102
iPhone X също има Burn-In проблем с дисплея

Наскоро излезлия флагман за $1000 на Apple използва OLED дисплей, който създава същите Burn-In главоболия като при Google Pixel 2 XL.

Наравно с всички предимства на този тип дисплеи, Burn-In проблемът при смартфоните, които го използват, се задълбочава.

Burn-In представлява остатък от изображение, което е стояло дълго време на дисплея. След това, дори и да го премахнете, то остава, като се виждат части от него, а понякога и цялото, но е по-слабо и се наслагва с другите показвани изображения в момента.

Според новия документ, изкаран от Apple, дисплеят на новия iPhone X е склонен към Burn-In, когато се използва за по-дълго време и на висока яркост.

От Apple дори са се опитали да намалят влиянието на проблема, като са разработили софтуер за случая, което се вижда при внимателен преглед на кода:

iPhone X също има Burn-In проблем с дисплея 3

За да нямат Burn-In проблеми с дисплеите си, потребителите на iPhone X ще трябва да придобият някои навици при използването му. От Apple дават някои съвети, с които те трябва да се съобразят, ако не искат да се сблъскат с този неприятен проблем.

Дисплеят не трябва да бъде държан на пълна яркост за дълъг период от време, трябва да се избягва показването на статични изображения на дисплея за дълги периоди, защото те буквално ще се отпечатат на него.

Сред другите съвети са да се използва функцията за автоматично изгасване на дисплея, когато не се използва, да се използва функцията за автоматично настройване на яркостта. Ако се използват приложения, които държат включен дисплея, задължително да се намали яркостта му от контролния панел, а също така и да се инсталират най-новите актуализации на iOS.

Прочетете още:  Русия ще забранява смартфони, компютри и телевизори, които нямат руски софтуер

От Apple признават и за друг проблем – ако гледате дисплея от различни ъгли, то цветовете и нюансите се променят, което се приема за нормално към момента за OLED дисплеите.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments