iPhone7 най-вероятно ще може да се поправя сам

0
33


Ако всички слухове се потвърдят, новият iPhone7 ще е наистина революционно устройство с няколко технологии, които ще са на пазара за пръв път.

Един от тези слухове е подкрепен от патент направен наскоро от Apple, който може да „лекува“ устройството и да го почиства, докато собственикът му например спи или просто не го използва.

Технологията позволява на устройството да се самопоправи, ако до говорителя е достигнала някаква течност, например вода. Това става възможно със специален звук, който са измислили от Apple, която премахва течността от мембраната на говорителя.

Генерирането на звук може да не е най-доброто решение за през нощта, но от патента разбираме, че специален сензор ще сканира околната среда и ще разбира кога около собственика е шумно и тогава ще пуска самолечението.

Технологията ще се активира, когато наоколо е шумно, когато потребителят си върши някаква друга работа или спи, по начин, по който собственикът дори да не разбере.

Има данни и за други шокиращи иновации и технологи, които ще присъстват в новия iPhone7. Той ще може да поправя умрели пиксели, да оправя различни проблеми свързани с камерата, да поправя различни мрежови програми и всичко това, докато собственикът му спи или не го изпозва, така че той да не разбере и да не му пречи.

За поправката на пикселите устройството ще пуска различни тестове с цветове на пълен екран и също може да се изпълнява през нощта.

Всички нови технологии ще се изпълняват автоматично, без намесата на собственика на устройството, но при условие, че телефонът е свързан към зарядното, защото някои от операциите са много енергоемки и има голяма възможност батерията да се изхаби преди поправката или тестът да е приключил.

Прочетете още:  Firefox 55 дава виртуална реалност на потребителите

Никой към момента не може да е сигурен, дали от Apple ще приложат тази технология, но патентът е от 2014 – та година и е напълно във възможностите им да го сторят.

0/5 (0 Reviews)