Искате да използвате Linux при Android без руутване? UserLAnd позволява това

0
915
Искате да използвате Linux при Android без руутване? UserLAnd позволява това

Може би повечето потребители знаят, че Android използва модифицирана версия на Linux ядрото и поради тази причина Linux командите, които се използват при Linux, могат да се използват и при Android. Същото важи и за някои инструменти като ssh и VNC например.

UserLAnd е приложение с отворен код, което се предлага в Google Play Store и се възползва именно от това, като го прави още по-лесно, давайки възможност на потребителите да използват различни Linux приложения или цели Linux дистрибуции като Ubuntu или Debian.

Искате да използвате Linux при Android без руутване? UserLAnd позволява това 3

Интересното при UserLAnd е, че ви дава възможност да инсталирате и използвате Linux при Android без нуждата от администраторски достъп или да руутвате устройството си. Това е така, защото разработчикът счита, че по този начин използването на приложението е много по-безопасно, тъй като руутването води до различни уязвимости.

За да използвате UserLAnd можете да се възползвате от single-click приложенията, които се стартират много лесно, само с попълването на нужната информация. Друг начин е да определите файловата система и услугите (VNC или SSH), след което приложението само си дърпа необходимите файлове, настройва всичко необходимо и се свързва към сървъра. Премахването на UserLAnd става като всяко едно приложение при Android.

Повече информация за UserLAnd можете да намерите в официалния сайт на проекта или в страницата в GitHub.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Китай започва да ограничава децата от играенето на игри. Позволяват се 90 минути на ден