Испанската компания Tuxedo, продаваща Linux лаптопи, анонсира собствена Linux дистрибуция

0
41
Испанската компания Tuxedo


Испанската компания Tuxedo, продаваща Linux лаптопи, съобщи, че работи по собствена Linux дистрибуция, която ще е супер лека и е базирана на Xubuntu.

Малко след като от System76 обявиха своя Linux дистрибуция, с името Pop!_OS, от Tuxedo направиха същото и анонсираха, че вече работят по свой проект през последните няколко месеца.

Те съобщават, че разсъждавали по използваемостта на десктопа, провели са някои наблюдения и са включили в работата си мненията на различни потребители.

Като резултат се е появила новата Linux дистрибуция, която се казва Tuxedo Xubuntu 16.04 LTS и от компанията възнамеряват в скоро време да продават новите си лаптопи с нея.

Както вече споменахме, новата Linux дистрибуция е базирана на Xubuntu и използва графичната среда Xfce, но има множество подобрения, поправки и модификации, спрямо оригинала.

Направени са някои визуални промени, използва се по-нова версия на Linux ядрото 4.11, направени са модификации по GRUB и са добавени затворените драйвъри на Nvidia. Добавени са още собствени икони, буут лого и собствена нова тема.

Това обаче, което е най-важното и което би заинтригувало някои потребители е, че от Tuxedo обещават новата дистрибуция Tuxedo Xubuntu 16.04 LTS да използва много по-малко памет (по-малко дори и от MATE), както и удължен живот на батерията.

От Tuxedo дори са провели тестове на InfinityBook Pro 13, където са сравнявали Linux Mint 18.1 с Tuxedo Xubuntu 16.04 LTS и докато Mint е предоставил 6 часа живот на батерията, то Tuxedo Xubuntu се е представил много по-добре, с резултат от почти 12 часа.

Компанията все още предвижда да предоставя лаптопи с Ubuntu, но по подразбиране новите лаптопи вече ще идват с Tuxedo Xubuntu. Ubuntu ще се инсталира само по предварителна заявка на клиента.

Прочетете още:  Facebook призна, че сканира всички съобщения и снимки, които са изпратени чрез Messenger

Демонстрация на Tuxedo Xubuntu можете да видите във видеото:

0/5 (0 Reviews)