ITU-T искат намаляване на размера на видео файловете двойно

0
42
ITU-T искат намаляване на размера на видео файловете двойно


Пред специалистите е поставено предизвикателството да повишат компресионните възможности на H.265 и до 2020-та година да намалят размера на видео файловете двойно.

От Международното телекомуникационно обединение, накратко ITU-T, иска от специалистите да разработят нови видео кодеци, с по-висока възможност за компресия, като са поставили амбициозната цел до 2020-та възможностите за компресиране да се увеличат двойно.

От ITU-T са поставили задача на експертите да изпратят предложения за двойно увеличаване на компресиращите възможности при H.265, както и при High Efficiency Video Codec (HEVC), който беше разработен през 2013-та година и излезе официално през 2015-та.

Призовани са всички организации, които разполагат с подходящи технологии да се свържат с Joint Video Exploration Team (JVET) и да вземат участие в начинанието.

Групата JVET олицетворява сътрудничеството между Video Compression Experts Group (VCEG) и Motion Picture Experts Group (MPEG).

Групата иска новите технологии за компресиране да бъдат приложими в множество случаи и аспекти като например виртуална реалност (VR), съдържание от камери, high-dynamic-range видео за видео излъчване, видео наблюдение с движещи се или фиксирани камери и пр.

От JVET съобщават още, че техните ранни разработки позволяват намаляване на размера на видео файловете с 30%, но засега те са свързани с много сложни изчисления.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft Office 2016 идва в Windows Store