Изглежда, че Майкрософт ще пуснат априлския Redstone 4 през май

0
52
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд

Излизането на априлския голям ъпдейт за Windows 10, който носи наименованието Spring Creators Update или познат още като Redstone 4, беше официално планирано за 10-и април, но беше забавен заради различни проблеми, някои от които предизвикват сини екрани на смъртта (BSOD).

И докато вече всички вярват, че Spring Creators Update ще излезе всеки момент, след като вторият RTM билд беше компилиран и спуснат към потребителите в Insider програмата, участващи в бързия и бавния кръг, се появи информация, че всъщност Redstone 4 ще се появи на 9-и май и забавянето ще е още по-голямо.

Информацията е публикувана от китайски ритейл търговец, който твърди, че има вътрешна информация, сочеща, че Windows 10 Spring Creators Update ще се появи на 9-и май и всъщност от Майкрософт не възнамеряват да го пуснат скоро, а ще задържат още почти две седмици. Разбира се тази информация може и да не е вярна, но датата 9-и май има смисъл, защото тя съвпада с Patch Tuesday.

Със сигурност потребителите, които очакват Redstone 4 ще го получат съвсем скоро, но дали това ще е утре или на 9-и май, предстои да видим. Вече се очертава и друг проблем с версиите. Номенклатурата на Spring Creators Update все още е 1803, която е пряко свързана с датата на компилиране на RTM изданието. Този подход беше заимстван от изданията на Linux дистрибуцията Ubuntu, които от много години използват тази система за обозначения.

В случая първите две цифри (18) се отнасят до годината, в която е компилирано последното RTM издание, а вторите две цифри (03) са месеца, в който се е случило това. След като второто RTM издание беше компилирано този месец, то втората двойка цифри вече трябва да е 04 и да се получи 1804. Звучи ли ви познато? Ubuntu 18.04? Ако пък наистина се окаже, че Spring Creators Update ще излезе на 9-и май, тогава цифровото означение вече ще трябва отново да е 1805 и обозначението 1803, което е официално към момента, губи все повече смисъл.

Прочетете още:  Ath9k драйвърът ще е с по-ниска латенция в Linux Kernel 4.10
0/5 (0 Reviews)