Изглежда Майкрософт съвсем се отказват от Windows телефоните. Започват да продават Android телефони

0
23

Въпреки постоянните уверения от страна на Майкрософт, че продължават своите усилия в мобилната сфера, то техните действия отдавна говорят друго, а и действителонстта е доста по-различна.

Все повече разработчици изоставят платформата, която така или иначе страдаше от липса на приложения, а дори и самите Майкрософт обявиха, че няма да изкарват нови функции или хардуер за Windows 10 Mobile в скоро време.

Компанията определено смени стратегията си през последната година и сега набляга на разпространяването на своите услуги при другите мобилни платформи – iOS и Android.

По-рано тази година софтуерният гигант изненада всички, когато започна да продава Samsung Galaxy S8 в своите магазини, а в замяна от Samsung изкараха брандирана версия на устройството, която идва с различни приложения на Майкрософт като Office и Skype.

Сега Майкрософт отново затвърждава тази стартегия и започва да продава Galaxy S8 онлайн, като устройството се предлага както с договор, така и без.

По този начин Майкрософт рекламират своите услуги, които предлагат при Android, но и още веднъж потвърждават опасенията на Windows Phone феновете, че те са изоставени и пред тях няма бъдеще в тази насока.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  За да изтриете Facebook акаунта си вече ще трябва да чакате 30 дни
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments