Излезе Android 10

2
164
Android 10

Google обявиха официалното излизане на Android 10, който идва с важни новости и подобрения.

Google анонсираха най-новата си версия на мобилната операционна система, известна по време на разработката си с името „Android Q“, а след официалния анонс вече и като „Android 10“.

Новостите при Android 10 са много и включват тъмна тема, поддръжка за AV1 видео кодека, нейтив MIDI API, поддръжка за Adiantum криптиране, подобрени настройки за поверителност, поддръжка за Opus аудио, поддръжка за сгъваеми дисплеи, ART оптимизации.

При Android 10 за пръв път се появява навигация чрез жестове, което елиминира navigation bar района на дисплея и позволява на приложенията да използват цялото налично пространство на екрана, предоставяйки по-приятни и интензивни изживявания.

https://3.bp.blogspot.com/-RWH3iXU-t_U/XW6LZr8bvfI/AAAAAAAAL38/zZtCyrxnE9U-yqM79c6oG41UPHeJWY9NgCLcBGAs/s1600/gesture.gif

Android 10 идва и с нова функция „Vulkan everywhere“ с поддръжка за кросплатформения приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления Vulkan 1.1. Това вече ще е изискване за всички 64-битови устройства, които използват Android 10 и по-нови.

Пълния списък с промените можете да видите в този блог пост.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Audacious 4.0 с Qt 5 интерфейс
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Windows 10, Android 10… Сега какво следва? Linux 10? 😆