Излезе Android 8.0

0
38
Излезе Android 8.0


Google анонсираха наличността на поредната версия на мобилната операционна система за смартфони Android 8.0, чието кодово наименование е Oreo.

В официален анонс разработчиците на Android съобщават, че след повече от година на разработка и много месеци на тестване, Android 8.0 Oreo най-сетне е тук.

Първите устройства, които ще се възползват от Android 8.0 ще са Pixel и Nexus 5X/6P, заедно с Pixel C и Nexus Player, което ще се случи до няколко седмици, защото в момента текат тестове от страна на мобилните оператори.

Новата версия на мобилната операционна система предоставя на потребителите много нови и вълнуващи функции, като главната цел е Android да бъде още по-мощен, да предоставя приятно преживяване и да е още по-лесен за използване.

В Android 8.0 Oreo на разположение е нова функция картина в картината (picture-in-picture), която позволява управлението на две задачи едновременно на всякакъв размер дисплеи, а разработчиците са се постарали приложенията да използват новата функция по лесен начин.

Добавени са още Notification dots, което е нов начин за предоставяне на нотификациите за потребителите, добавен е Autofill framework, който улеснява процеса по настройване на ново устройство и синхронизирането на паролите.

Свършена е много работа и по проекта Android Vitals, който предоставя на Android 8.0 Oreo подобрен живот на батерията, по-голяма стабилност, повишено бързодействие на приложенията, по-бързо стартиране, по-бързо рендиране на графиката и предоставя на разработчиците на приложения по-добър поглед върху работоспособността на техните приложения.

Отделно разработчиците получават още по-големи възможности и улеснения като свалящи се шрифтове и еможи, шрифтове в XML, пинване на преки пътища, адаптивни икони, WebView подобрения и още.

Прочетете още:  Cortana няма да може да бъде спирана в Anniversary Update

Повече детайли относно Android 8.0 Oreo можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)