Излезе Audacious 4.0 с Qt 5 интерфейс

0
49
Audacious аудио плейър

Тук е музикалният плейър Audacious 4.0, който идва с интерфейс, вдъхновен от XMMS.

За радост на феновете на известния музикален плейър Audacious, който се използва широко сред Linux общността, тук е четвъртата голяма версия, която идва и с големи промени и важни поправки.

На първо място в анонса се споменава най-голямата новина при Audacious 4.0, а именно преминаването на потребителския интерфейс към Qt 5 по подразбиране, на мястото на остарелия GTK2. Благодарение на преминаването към Qt 5 е налично допълнително подобряване на интерфейса.

Потребителският интерфейс ще е напълно познат на потребителите, които са използвали GTK2, но в същото време са добавени и някои функции, които е належащо да ги има, като например playlist view режим, който е много по-лесен за навигиране и подреждане.

От екипа обясняват, че GTK2 остава като опция за компилиране, но всички нови функции ще се добавят към Qt 5 интерфейса. Тук е важно да се отбележи също така, че само Linux версията към момента използва Qt 5, като Windows версията е все още на GTK2 поради проблеми с шрифтовете, които трябва да бъдат изчистени.

Сред новостите виждаме добавена поддръжка за глобално настройване на силата на звука и интервала на прескачане при первъртане и връщане назад, нова опция за скриване на табовете на плейлиста, добавени са допълнителни MPRIS извиквания, за съвместимост с KDE Plasma 5.16+, плъгинът за смяна на песни вече работи и при Windows, плъгинът за текстовете придобива способността да запазва и зарежда текстове локално.

Добавени са новите функции „Next Album“ и „Previous Album“, сортирането на плейлистите по местоположение вече сортира папките след файловете, добавена е опция за безкрайно възпроизвеждане на PSF файлове, tag редакторът при Qt интерфейса вече може да редактира няколко файла накуп, добавен е нов VU Meter плъгин за визуализация, добавени са готови пресети за Qt 5 интерфейса, поправени са различни проблеми.

Прочетете още:  Загина един от авторите на VKD3D и дългогодишен участник в проекта Wine

Всички промени и поправени проблеми при Audacious 4.0 можете да видите в официалния нанонс.

5/5 (1 Review)