Излезе CentOS 7.4

0
46
CentOS


GNU/Linux дистрибуцията CentOS 7.4 (CentOS Linux 7 1708), производна на Red Hat Enterprise Linux 7.4, вече е официално налична за сваляне.

Малко повече от месец след официалното излизане на Red Hat Enterprise Linux 7.4, ето че и CentOS 7.4 вече е тук, във варианти за x86 и x64 машини.

Red Hat Enterprise Linux 7.4 добавя разширени възможности за проверяване от администраторите на логовете, което позволява да се опрости процесът чрез използване на филтри за записаните събития, добавена е функцията USB Guard, която позволява по-голям контрол върху външните устройства, повишена е сигурността при контейнерите.

Добавена е поддръжка за NVMe Over Fabric, повишена е сигурността, без от това да страда производителността, за пръв път се показва и технологията LiveFS, която дава възможност за инсталирането на актуализации по сигурността без нуждата от рестарт на машината и пр.

В анонса на новото издание на CentOS 7.4 се съобщава, че са публикувани промените, които са осъществени по време на влизането в замразен стадий. Те могат да бъдат намерени в update хранилището.

Това издание е създадено със сорс кодовете, които са хостнати на git.centos.org. Изходните кодове ще бъдат налични на vault.centos.org, като ще имат свои, специално създадени директории, за да отговарят на кореспондиращите RPM бинарни пакети. Debuginfo пакетите също са подписани и публикувани.

Понеже новата версия на CentOS 7.4 замества всички стари версии, разработчиците окуражават потребителите да ъпгрейднат възможно най-скоро.

Повече информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Media Player Classic си отива