Излезе CrossOver 18.0 за Linux и macOS

0
907
Излезе CrossOver

Разработчиците от CodeWeavers обявиха наличността на поредната и дългоочаквана версия на CrossOver 18.0 – софтуера, който позволява стартирането на различни Windows игри и приложения при Linux и macOS.

CrossOver е основан на кода на Wine, като голяма част от средствата, събрани от покупките на CrossOver, отиват за подобряването именно на Wine, без който стартирането на Windows софтуер при тези операционни системи нямаше да е възможно.

В новата версия на CrossOver са поправени някои проблеми и са добавени множество нови функции, които допринасят още по-голяма функционалност на продукта. CrossOver 18.0 вече използва за база Wine 3.14, за разлика от версия 17, където се използваше Wine 3.0. Добавена е поддръжка за DXVK, подобрена е поддръжката за DirectX 11 посредством WineD3D. Добавена е предварителна подготовка за Outlook 2016 при Linux и използване на Steam в Windos 7 префикси.

Поправените бъгове при CrossOver 18.0 включват поправени различни проблеми при Battle.net, поправен е бъг, при който контекстните менюта в Office изчезват, поправен е бъг, при който предизвиква грешка за повреден файл при Office 2016 с инсталиран Internet Explorer, възстановена е поддръжката на игрите World of Warcraft, Overwatch и Diablo III при Linux.

Повече детайли относно CrossOver 18.0 можете да получите от страницата на проекта.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Android вирусът OwnMe може да получи достъп до историята на вашите разговори, до текстове от WhatsApp и вашите контакти