Излезе Devuan 1.0 RC2 – версията на Debian без systemd

0
39
Излезе RC изданието на Linux дистрибуцията без systemd - Devuan 2.0 ASCII


Devuan е GNU/Linux дистрибуция, която е базирана на Debian и не използва systemd. Днес разработчиците публикуваха 1.0 RC2 изданието.

Малко след като миналия месец от екипа на Devuan публикуваха версия 1.0.0 RC, днес вече е налична следващата RC2 версия, като още една стъпка към финалното издание, което ще бъде и LTS.

Разработчиците, които стоят зад името Veteran Unix Admins, благодарят на потребителите за добрите мнения и подкрепата и дават стъпки за ъпгрейд от Debian 7 (Wheezy) или Debian 8 (Jessie) към Devian 1.0 RC2.

Ако вече използват Devuan Jessie RC, потребителите трябва просто да изпълнят apt-get update && apt-get upgrade.

В новата версия на Devuan 1.0 RC2 има различни подобрения, добавена е версия на NetworkManager без systemd, добавена е поддръжка за още 29 ARM дънни платки, направени са различни обновления за Xfce.

От KDE, Cinnamon и GNOME са премахнати различни десктоп опции в tasksel, които показват проблеми при работа без systemd, добавени са нови libsystemd0-free пакети към jessie-proposed хранилището, добавени са свободни и патентовани пакети в ISO образите на desktop-live и minimal-live и още.

Пълният списък с промените и инструкции за ъпгрейд можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт спират поддръжката на Office 2007