Излезе Fedora 30 Beta с много подобрения

0
31
Излезе Fedora 30 Beta с много подобрения

Публичното издание на Linux дистрибуцията Fedora 30 вече е официално налично. Разработчиците съобщават за множество поправки и подобрения, които ще се харесат на потребителите.

Налични са подобрения при DNF, където всички метаданни за хранилищата са компресирани със zchunk. Това е нов формат за компресиране, който е създаден за високоефективни делта актуализации. Когато метаданните са компресирани със zchunk, Fedora ще сваля само разликите между по-ранните и текущите версии на тези данни.

Fedora 30 Workstation Beta идва и с Linux графичната среда GNOME версия 3.32 “Taipei”, която е последната към момента. Тя предлага подобрен външен вид, подобрен потребителски интерфейс, десктоп и икони, добавен е Fractional Scaling и още.

При Fedora 30 се предлагат множество актуализирани пакети като Python, Perl, Bash shell, GNU C Library, Golang и др., а много други Python 2 пакети са премахнати като част от подготовката за приключването на поддръжката на Python 2 на 01.01.2020.

Fedora 30 Beta се предлага във вариантите Fedora 30 Beta Workstation, Fedora 30 Beta Server, Fedora 30 Beta Silverblue и са налични варианти с графичните среди KDE Plasma, Xfce, GNOME и др., като са добавени и две нови вариации с Pantheon Desktop и DeepinDE графични среди.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Милиони Android смартфони могат да бъдат хакнати с команди отпреди 40 години (видео)