Излезе Fedora 31 Beta

0
59
Fedora

Fedora 31 Beta е тук с множество подобрения и вълнуващи промени.

Разработчиците на Linux дистрибуцията Fedora обявиха официално бета изданието на Fedora 31. Това е последната стъпка преди излизането на финалното издание в края на октомври.

Fedora 31 Beta идва с вножество промени и подобрения в лицето на новата версия на GNOME 3.34. В бета версията се използва предварително издание, но във финалната версия ще се използва пълното издание на тази Linux графична среда.

Като голяма промяна се отбелязва и изоставянето на 32-битовата архитектура, което означава, че Fedora 31 вече няма да може да бъде използвана на 32-битов хардуер. Поддръжката за 32-битов софтуер обаче остава и се осъществява по начин, подобен на този в Arch Linux.

Друга значима промяна е добявено на нов вариант на Fedora. От Fedora Council са решили да предлагат различни варианти, които са полезни в различни случаи – Workstation, Server и CoreOS. Сега се добавя и нов вариант Fedora IoT, който ще бъде наличен за сваляне от основния сайт Get Fedora при излизането на финалното издание на Fedora 31.

Предвид природата на Fedora CoreOS, която е ролинг дистрибуция и се променя периодично, за да е в крак с версията на Fedora OS, засега тя остава непроменена. Сега версията е Fedora 30, но скоро ще има „next“ поток, който ще използва за база Fedora 31, докато не се прецени, че е готов да стане „stable“ поток.

Разбира се, налични са и актуализации на различен софтуер като Node.js, the Go language, Python и Perl, GNU C Library и RPM пакетния мениджър. Пълния списък можете да видите тук.

Прочетете още:  Ghost Canyon компютърът на Intel събира овациите на CES 2020
5/5 (1 Review)