Излезе FreeOffice 2018, който предоставя пълна съвместимост с Microsoft Office

0
402
Излезе FreeOffice 2018

Немската софтуерна компания SoftMaker публикува новата версия на своя безплатен офис пакет Free Office 2018, за която твърдят, че има 100% съвместимост с Microsoft Office. Безплатната версия излиза няколко месеца след платения вариант, който беше наличен за потребителите през февруари тази година.

Освен съвместимост с файловите формати на Microsoft Office, Free Office 2018 осигурява поддръжка за .PDF, EPUB, ODF и EPUB. В новата версия за пръв път се появява и модерното Ribbon меню, за да може да бъде привлечена още по-голяма част от потребителите на офис пакета на Майкрософт. Помислено е и за другите потребители, които не харесват този стил на работа и се предлагат общо четири изгледа – два с Ribbon, с различен цвят и два класически, с 3d и плоски икони и менюта. За по-добра съвместимост се препоръчва да инсталирате шрифтовете на Майкрософт.

Излезе FreeOffice 2018, който предоставя пълна съвместимост с Microsoft Office 3

Изпълнителният директор на SoftMaker Martin Kotulla, казва:

Според нас новият интерфейс и подобрената съвместимост с Microsoft Office правят FreeOffice 2018 задължителен за тази година. Ако търсите безплатен офис пакет, няма как да подминете FreeOffice 2018.

FreeOffice 2018 можете да свалите безплатно от тук, а разликите с платената версия можете да прегледате на специално създадената за тази цел страница. Офис пакетът е наличен за Linux, Windows и Android. Към момента не съществува версия за macOS.

Трябва да имате предвид, че за свалянето ще ви е необходим валиден имейл, на който ще получите код за активиране на офис пакета.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Red Hat и Fedora работят по предоставянето на Linux при ARM лаптопите