Излезе GameMode 1.4 на Feral Interactive

1
66
GameMode Feral Interactive

GameMode 1.4 на Feral Interactive е налична на разположението на потребителите и носи със себе си различни подобрения.

Почти едновременно с излизането на новото издание на DXVK тук е и новата версия на оптимизиращия инструмент за игри на Feral Interactive GameMode.

Първоначално GameMode предлагаше само превключване на говернора на процесора от режим на спестяване на енегрия към режим на високо представяне, но с течение на времето бяха добавени различни подобрения и нови функции като I/O настройка, софтуерна поддръжка в реално време с използването на MuQSS kernel scheduler и т.н.

Сега GameMode 1.4 отново идва с различни подобрения, които би трябвало да повишат още повече бързодействието при игрите и тяхното представяне да е по-добро.

В новата версия е добавена поддръжка за използването на клиентската библиотека при Flatpak, като това се случва с комуникация с демона посредством портал, клиентската библиотека вече използва libdbus вместо sd-bus, добавени са нови D-Bus методи и свойства за използване на странични инструменти като GameMode GNOME Shell extension.

Налична е поправка при I/O приоритета и оптимизациите вече се прилагат за целия процес, вместо само за нишката, която извиква GameMode, gamemoderun получава поправка и използва коректен път за библиотеките, в зависимост от архитектурата на приложението, добавена е поддръжка за GAMEMODERUNEXEC променливата, налични са различни други подобрения и поправки.

Пълния списък с промените можете да видите на официалната страница на проекта.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Екипът на KDE Plasma продължава неуморно да поправя различни проблеми
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

„Във новата“ = „В новата“. 😛