Излезе GNOME 3.22 и носи със себе си много нови функции (видео)

0
27
Излезе GNOME 3.22 и носи със себе си много нови функции (видео)


Новата стабилна версия 3.22 на графичната среда за Linux операционни системи GNOME е с кодово название „Karlsruhe“.

Matthias Clasen, част от екипа на GNOME, казва:

„Резултатът от този шестмесечен труд нямаше да е възможен без цялата GNOME общност, съставена от дарители, сътрудници и приятели от цял свят: дизайнери, разработчици, оформящи документите, преводачи, специалисти по поддръжката, системни администратори, компании, тестъри, артисти, студенти, специалисти по използването и достъпността и не на последно място потребителите. GNOME нямаше да съществува без всички вас. Благодаря на всички!“

Проектът GNOME е безплатен и с отворен код, като най-вече е известен със своята графична среда за Linux. Съществува от 19 години, както можете да прочетете в тази тема, с много любопитни и интересни факти за Linux, и е избор за графична среда по подразбиране на множество дистрибуции.

GNOME предоставя модерен изглед при Linux, с най-модерни технологии и множество приложения, които могат да се използват и в други различни графични среди.

Новата стабилна версия 3.22 носи много подобрения и функции като преработени настройки за клавиатурата, подобрени GTK+ и други GNOME инструменти за разработчици, нова функция за споделяне на снимки, по-добра [url=http://flatpak.org/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Flatpak[/url] интеграция, която позволява много лесно инсталиране на Flatpak приложения чрез Software application, интеграция за [url=https://esper.net/nickserv.php“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]NickServ[/url] за Polari, различните събития в приложението Calendar могат да бъдат завлачвани директно към друга дата, подобрена поддръжка за Wayland, подобрена е сигурността чрез създаване на sanboxing технология с Flatpak, GTK и Wayland, а разработчиците могат да използват тази технология директно от GNOME Builder и още много.

Прочетете още:  Vulkan 1.2 е тук с подобрено представяне и бързодействие

Направени са множество подобрения и във файловия мениджър Files, който позволява едновременно преименуване на няколко файла, различни функции по архивиране и разархивиране на файлове вече също са интегрирани във Files, както и са добавени множество визуални подобрения по потребителския интерфейс. Детайлна информация можете да получите на официалната страница на проекта.

А ето я новата версия 3.22 в действие:

0/5 (0 Reviews)