Излезе GNOME 3.24 RC2

0
37
GNOME спират Snap Plugin


Днес излезе GNOME 3.24 RC2 като последна версия в разработка на GNU/Linux графичната среда, преди да излезе стабилната версия през следващата седмица.

Новата версия в разработка на GNOME 3.24 RC2 се състои главно от поправки на бъгове в различни основни компоненти и приложения.

Сред поправките се забелязват по-добра поддръжка за влачене (drag&drop) при Wayland с GNOME Shell и Mutter, поправки при Epiphany, по-добро управление на GDM при неправилно конфигурирани авто-логин системи, поправки при ранния етап на GTK4, множество свършена работа по GNOME Builder, както и множество обновления при преводите.

„Здравейте всички, това е краят на този етап в разработка и ето, че второто RC издание е тук и е налично за сваляне и тестване. Радвайте му се колкото се може по-бързо, защото финалното издание е планирано за другата сряда!“, казва Javier Jardón в анонса.

Към момента цялостното състояние на GNOME 3.24 е доста добро и като добра новина се очертава също и постоянното подобряване на Wayland, където също е свършена огромна работа.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  RemixOS Singularity възнамерява да бие Windows 10 на негова земя