Излезе GNOME 3.25.4

0
16
GNOME спират Snap Plugin


Поредното издание от версията в разработка на GNU/Linux графичната среда GNOME 3.25.4 излезе и носи със себе си вълнуващи промени и подобрения.

Малко след като обявиха новостите около Gnome Games 3.26, разработчиците от гном анонсираха и версия в разработка 3.25.4.

GNOME 3.25.4 е поредното издание по пътя към GNOME 3.26 и включва множество поправки на бъгове и нови функции, както и нови версии на пакетите.

В новото издание няколко модула продължават миграцията си към meson, което намалява драстично времената за компилиране. Поправен е проблем при конфигуратора на мрежи NetworkManager, когато той е блокирал стартирането, чакайки за намирането на доставчик, той също така вече управлява правилно DNS за systemd-resolved DNS плъгини.

Поправени са множество проблеми при темата за икони adwaita, evolution-data-server, gdk-pixbuf, gdm, geocode-glib, glib, gnome-backgrounds, gnome-boxes и пр.

GJS вече използва SpiderMonkey 52 с множество нови JavaScript опции, GNOME Disk Utility получава поддръжка за големи файлове, GNOME Documents вече използва Tracker 2.0, добавен е нов WiFi панел в GNOME Control Center, Mutter вече по подразбиране използва новата система за конфигуриране на монитори, GNOME Tweak Tool е прекръстен на GNOME Tweaks и още много.

Разработчиците предупреждават, че въпреки че новата версия е напълно използваема, то нейното предназначение е предимно за тестове и могат да се появятразлични проблеми.

Пълният списък с промените можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Струва ли си да си купите iPhone X?