Излезе GNOME 3.26

0
28
GNOME спират Snap Plugin


Разработчиците на GNU/Linux графичната среда GNOME обявиха официално наличността на последната стабилна версия 3.26, с кодово име „Manchester“, която идва с множество промени и подобрения.

Разработчиците обясняват, че новата версия е в резултат на усилена шестмесечна работа от страна на GNOME общността и съдържа в себе си множество големи и малки промени, с общ брой 24105.

При GNOME 3.26 е подобрено търсенето, резултатите от търсенето са с нов изглед, който помага за по-лесното намиране на това, което търси потребителят, а също така освен файлове и папки, могат да бъдат търсени системни компоненти като заключване на екрана, гасене, съспенд, смяна на потребител, лок скрийн, orientation lock.

При GNOME идват и цветни emoji, които използват пълните си цветове и са добавени различни начини за внасянето на самите икони.

GNOME 3.26 представя и напълно преработен изглед на настройките, като решетката с иконите вече не съществува, а на нейно място идва странична лента, която позволява превключването през различни категории.

По този начин новият интерфейс на настройките позволява по-лесна и по-бърза навигация, по-голям е и позволява оразмеряване.

Излезе GNOME 3.26 3

Преработени са и настройките за дисплея, където вече се дава преглед на всички налични монитори, подобрени са настройките, позволява се преглед на настройките за скалиране и настройване на PPI или DPI.

Подобрени са още анимациите при максимизиране и минимизиране на прозорците, добавен е Firefox Sync при Web Browser, подобрени са множество основни компоненти на GNOME, Simple Scan е с подобрен интерфейс, Maps получава множество малки подобрения, Photos вече има нови контроли за увеличаване и още много.

Повече информация и пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.

Прочетете още:  Windows 10 Creators Update ще излезе първо за PC
0/5 (0 Reviews)