Излезе GNOME 3.29.1

0
40
GNOME спират Snap Plugin

Първото малко издание в разработка на Linux графичната среда GNOME от клона 3.29 по пътя към версия 3.30, която се очаква да излезе през септември тази година, вече е факт. Промените в първото малко издание не са много, но са важни за повечето потребители.

Сред тях са PyPy и PyPy3 поддръжка при PyGObject, спиране на поддръжката на Zenity, подобрения при PyGObject, спряна е поддръжката за Twitter при GNOME Online Accounts, а Epiphany вече няма автоматично да осъществява сваляния на файлове.

Актуализирани са различни пакети към нови версии, някои от които vala, pygobject, gvfs, glib-networking, gnome-desktop, evolution-data-server, epiphany, libsoup и други.

Ако искате да компилирате GNOME 3.29.1, то можете да го направите посредством официалния BuildStream снапшот на проекта. Сорс кода можете да намерите тук.

Разработчиците предупреждават потребителите, че тази версия може да се инсталира и да се използва, но предвид факта, че е тестова, могат да се очакват различни проблеми и не се препоръчва за ежедневни нужди.

Повече информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Само 4% от бизнес мобилните устройства са закърпени срещу Meltdown и Spectre