Излезе GNOME 3.29.3 с някои важни поправки и подобрения

0
49
GNOME спират Snap Plugin

Поредното малко издание на Linux графичната среда GNOME 3.29.3 вече е тук и носи със себе си различни промени и подобрения. Според анонса интересното при това издание е, че всички модули могат да бъдат компилирани, което е доста рядко срещано при GNOME изданията.

В GNOME 3.29.3 са актуализирани множество пакети като NetworkManager, at-spi2-atk, epiphany, evolution-data-server, gnome-control-center, gnome-desktop, gnome-disk-utility, mutternetwork-manager-applet, simple-scan, totem и още много други.

Извършени са поправки при Epiphany, мениджърът на прозорци Mutter получава поправка за размера на анимациите при Wayland, GNOME Disk Utility получава поддръжка за TrueCrypt/VeraCrypt, поправени са различни изтичания на памет при различни компоненти, включително и при gnome-desktop, различни поправки при GNOME Shell и пр.

Потребителите, които искат да компилират GNOME 3.29.3 могат да направят това много лесно с използването на официалния снапшот от проекта BuildStream. Компилирането с BuildStream се извършва в изолирана среда и по този начин се осигурява безпроблемен процес на компилация, независимо от това каква е системата. Снапшотът може да бъде изтеглен от тук.

Разработчиците предупреждават потребителите, че това е издание в разработка и въпреки че е напълно използваемо, неговата главна цел е да бъде тествано, а не да се използва за ежедневни нужди, защото могат да възникнат различни проблеми.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD Ryzen 2 процесорите идват в началото на 2018-а година