Излезе GNOME 3.29.91

0
13
GNOME спират Snap Plugin

Michael Catanzaro обяви наличността на новата версия в разработка на GNU/Linux графичната среда GNOME 3.29.91 под формата на второто бета издание по пътя към GNOME 3.30. Излизането на тази версия съвпадна с 21-ия рожден ден на проекта.

GNOME 3.29.91 идва с множество промени и подобрения при DConf, включително и поддръжка за GitLab интеграция, NetworkManager получава поддръжка за многократно активиране на профила посредством настройката connection.multi-connect, поправка при индикатора за сигурността при Epiphany, който се изобразяваше некоректно в Reader режим, добавена е OARS таг поддръжка при GNOME Music.

Подобрения и поправки още получават приложения и компоненти като gedit, glib-networking, gnome-desktop, gnome-maps, gnome-session, gobject-introspection, libgsf, librsvg, libsoup, pyatspi, simple-scan, vala, evolution-data-server и gdm. Списъкът с промените е дълъг и можете да го разгледате в поместения по-долу линк.

Редица приложения не получават нови версии заради проблеми с компилирането. Някои от тях са gnome-calendar, gnome-characters, gnome-clocks, gnome-color-manager, gnome-contacts, gnome-control-center, gnome-disk-utility, gnome-documents, gnome-font-viewer, gnome-getting-started-docs, gnome-initial-setup, gnome-keyring, gnome-logs, gnome-menus, adwaita-icon-theme, at-spi2-atk, at-spi2-core, atk, atkmm, baobab, cantarell-fonts, cheese, clutter, clutter-gst, clutter-gtk, cogl, eog, evince, file-roller, folks, gcab и още.

Ако искате да компилирате GNOME 3.29.91, можете да използвате официалния снапшот на BuildStream проекта от тук. Разработчиците предупреждават, че това е тестово издание, което не е предвидено за ежедневно използване и затова можете да се натъкнете на различни проблеми.

Повече относно GNOME 3.29.91 можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Purism показаха Linux телефона Librem 5 в действие (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments