Излезе GNOME 3.30.1 с множество поправки на различни проблеми

0
14
GNOME спират Snap Plugin

След по-малко от месец след излизането на стабилното издание 3.30, тук е и първото малко издание на GNU/Linux графичната среда GNOME 3.30.1, което идва с множество поправки на различни проблеми и различни подобрения, които са плод на триседмичен труд.

В GNOME 3.30.1 е добавен тъмен режим за GNOME Music, Epiphany получава поправка, която позволява работата с YouTube, който вече изисква MSE за WebM видео възпроизвеждане, налични са поправки за сриване при GNOME Documents, налични са актуализации при документацията и преводите, поправени са проблеми при gjs, glib, gnome-boxes, gnome-calculator и др.

Както винаги са актуализирани множество пакети, някои от които file-roller, epiphany, gedit, evolution-data-server, eog, atk, gnome-documents, gnome-disk-utility, gvfs, libsoup, orca, pygobject, vala, gnome-getting-started-docs, gmime и още.

Пакетите с изходния код могат да бъдат намерени тук. Ако искате да компилирате GNOME 3.30.1, можете да използвате официалния BuildStream снапшот, който се намира тук. Повече за новата версия на GNOME 3.30.1 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Играта Fortnite е причина за 5% от разводите във Великобритания
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments