Излезе GNOME 3.30.2 с някои интересни подобрения

0
882
GNOME спират Snap Plugin

Последното малко издание на Linux графичната среда GNOME от серията 3.30 е тук с някои интересни подобрения и поправки, като разработчиците се извиняват за едноседмичното забавяне спрямо официалното разписание. Те също така силно съветват всички Linux дистрибуции да включат ъпгрейда и да го предоставят на потребителите си.

При GNOME 3.30.2 са налични поправки за интернет браузъра Epiphany, опцията за хибернация и съспенд бива скрита, GDM спира Wayland при затворения видео драйвър на NVIDIA, налични са Wayland подобрения за мениджъра на прозорци Mutter, подобрения при файловия мениджър Nautilus, редица подобрения при преводите, актуализирана е документацията и още.

Както винаги при новата версия на GNOME са актуализирани и редица пакети, някои от които dconf, cantarell-fonts, gdm, evolution-data-server, epiphany, evince, gnome-clocks, gnome-control-center, gnome-shell, gnome-photos, gnome-desktop, gnome-terminal, tracker-miners, zenity, gnome-disk-utility и др.

За потребителите, които не искат да чакат да получат официално GNOME 3.30.2 за своятя Linux дистрибуция, могат да компилират новата версия сами с използването на официалния BuildStream снапшот. Благодарение на използваната с BuildStream изолирана среда, компилирането ще е лесно, защото всички пакетни зависимости ще бъдат удовлетворени.

Повече информация относно GNOME 3.30.2 можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma получава още повече бързина
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments