Излезе GNOME 3.30 с множество подобрения

0
43
GNOME спират Snap Plugin

Излезе най-новата и стабилна версия на графичната среда за GNU/Linux GNOME 3.30 с кодово наименование „Almería“, която е резултат от шестмесечна усърдна работа на екипа, който отговаря за разработката. Тя съдържа нови функции и различни подобрения – общо 24845 промени, извършени от 801 участника в проекта.

При GNOME 3.30 екипът акцентира върху увеличеното бързодействие на графичната среда, като съобщават, че сега тя използва по-малко системни ресурси и позволява стартирането на повече приложения, без да усетите намаляване в производителността. В приложението Games са добавени още повече игри, подобрено е споделянето на екрана.

GNOME приложението за виртуални машини Boxes вече може да се свързва към Windows сървъри чрез RDP (Remote Desktop Protocol) протокола, улеснявайки администрирането на Windows машини, GNOME Web браузърът, преди познат като Epiphany, предлага възможност да се фокусирате върху съдържанието със своя минималистичен интерфейс, GNOME software manager вече може автоматично да актуализира инсталираните flatpak пакети.

Добавено е ново приложение Podcasts, което ви позволява да се запишете и да слушате вашите любими подкасти директно от десктопа ви, налични са различни подобрения при файловия мениджър Files, първоначалният съветник за настройките получава по-лесно избиране на аватар, приложението за бележки Notes получава възможност за промяна на стила и контроли за увеличаване и намаляване на размера, приложението Disks получава възможността да зарежда/маунтва дискове, криптирани с VeraCrypt и още.

Повече детайли относно GNOME 3.30 „Almería“ можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Ubuntu 16.04.3 LTS. Линкове за сваляне
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments