Излезе GNOME 3.31.4 с множество промени, които ще намерят място в 3.32

0
24
GNOME спират Snap Plugin

Разработчиците на Linux графичната среда GNOME обявиха първото издание в разработка за новата 2019-а година. Версия 3.31.4 идва с множество промени, които ще намерят място във финалното издание 3.32

При GNOME 3.31.4 са налични различни подобрения при компилатора Vala, различни подобрения при GObject Introspection, подобрена е иконата за архивния мениджър GNOME File Roller, GNOME Boxes получават поддръжка за VirtIO-GPU с 3D ускорение, SSH клиент поддръжка, нощният режим получава настройка за температурата на цвета.

Интернет браузърът Epiphany получава скрита опция за задържане на отворен прозорец с клавишната комбинация Ctrl+W, поддръжка за различни нива на увеличаване, както и стойност за увеличаване по подразбиране в настройките, възможност за преглед на PDF документи в библиотеката на Evince, добавен е нов панел за приложения в GNOME Control Center и още.

Както винаги в новата версия има и множество актуализирани пакети като glib-networking, eog, epiphany, evince, evolution-data-server, file-roller, gnome-settings-daemon, nautilus, libgxps, libsecret, pygobject, simple-scan, gnome-maps, gnome-photos и други.

Ако искате да изпробвате и компилирате GNOME 3.31.4, можете да направите това с официалния BuildStream project снапшот, който ще се компилира безпроблемно независимо от хост системата. Разработчиците предупреждават, че това е версия в разработка и въпреки че е достатъчно стабилна, не се препоръчва за ежедневна работа.

Повече подробности можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нова вълна от криптовируси за празниците