Излезе GNOME 3.34.4 с много поправки

0
54
GNOME GTK

Тук е GNOME 3.34.4, идвайки с множество поправки при различни компоненти.

Излезе четвъртото малко издание на Linux графичната среда GNOME от серията 3.34. GNOME 3.34.4 идва с множество поправки при различни компоненти, като голяма част от тях са бекпортнати от серията в разработка 3.35, която е стъпката към GNOME 3.36.0, която версия се очаква да излезе на 11-и март тази година.

Здравейте, ето още една стабилна GNOME актуализация: GNOME 3.34.4. Това издание съдържа в себе си поправки, които са били разработвани през последните няколко седмици и е много безопасен ъпгрейд от 3.34.3“, се казва в анонса.

При GNOME 3.34.4 са поправени различни проблеми и сривания при GNOME Music, поправени са различни race condition състояния и сривания при Glib, налични са множество поправки за уеб браузъра Epiphany, GNOME Shell се връща към използването на VP8 от VP9 при записването на десктопа поради проблеми с GStreamer.

При GMIME вече се предлагат методи за 64-bit timestamps за дата на създаване и дата на изтичане за сигнатури и сертификати, за да се избегнат различни Y2038 проблеми, при прозоречния мениджър Mutter е поправен OpenGL ES 2.0 и са коригирани различни изтичания на паметта и още.

Обновени са и някои компоненти към по-нови версии като epiphany, gmime, file-roller, grilo, grilo-plugins, gnome-control-center, glib, gnome-boxes, gnome-music, libgee, mutter, gspell, GTK, GTK+, gnome-photos, gnome-shell и др.

Ако искате да сами да компилирате GNOME 3.34.4, то можете да използвате официалния снапшот от BuildStream проекта.

Следващата стабилна актуализацияна GNOME 3.34 е планирана за края на март месец тази година.

Прочетете още:  Hitman 3 Linux Wine

Повече подробности относно GNOME 3.34.4 можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)