Излезе GNOME 3.34 с множество подобрения

0
68
GNOME GTK

GNOME 3.34 е тук – разработчиците на известната Linux среда обявиха официално наличието на поредното главно издание, което носи със себе си множество подобрения и поправки.

Matthias Clasen от екипа на GNOME обяви официално новото издание GNOME 3.34 с кодово наименование “Thessaloniki”, което носи на потребителите голям брой оптимизации, новости, поправки и подобрения на интерфейса.

Налични са подобрения в представянето на Wayland, иконите при преглед на приложенията вече могат да бъдат групирани заедно в папки чрез влачене една върху друга, Games получава възможност за повече от един сейв при игра, добавен е нов панел за тапети в основните настройки, който показва преглед на избрания тапет, а освен това позволява и добавянето на собствени тапети от бутона Add Picture…

GNOME 3.34 Backgrounds

GNOME уеб браузърът получава ограничаване на уеб процесите в изолирана (sandbox) среда, което ги лимитира само до местата, които са необходими за работата на браузъра, повишавайки сигурността на потребителите.

В това издание на GNOME 3.34 също така за пръв път се появява и възможността за пинване на табове от браузъра, което представлява запазването им в списък с табове, правейки ги налични в различните сесии.

Излезе GNOME 3.34 с множество подобрения 1

Налични са още множество подобрения при виртуализацията в лицето на GNOME Boxes, Music вече следи за промени в директориите и позволява възпроизвеждане на музика без паузи, някои приложения, сред които Photos, Videos и To Do получават нови икони, преработени са някои анимации, налични са подобрения в Wi-Fi списъка, софтуерният център вече предлага повече препоръчани приложения и още.

Пълния списък с промените при GNOME 3.34 “Thessaloniki” можете да видите в официалния анонс.

Прочетете още:  Излезе Netrunner 20.01. Базиран е на Debian 10.3 Buster
5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments