Излезе GNOME 3.35.2 с интересни промени

0
75
GNOME GTK

Излезе поредното издание в разработка на Linux графичната среда GNOME 3.35.2 по пътя към финалната GNOME 3.36.

Michael Catanzaro обяви наличността на поредното издание в разработка на известната Linux графична среда GNOME 3.35.2, която идва с интересни подобрения. Тази версия се явява второто нестабилно издание от този клон.

Catanzaro обяснява, че този втори цикъл е преминал безпроблемно и тихо, като причината за това е, че едни от най-значителните GNOME модули не са били актуализирани. Други модули като gnome-boxes, vala и totem-pl-parser са върнати обратно порази проблеми със съвместимостта, но това не е нещо необичайно за този етап на разработка.

GNOME 3.35.2 също така се явява и последното издание за тази година, като следващото 3.35.3 се очаква на 6-и януари 2020-а година. Разписанието за 3.36 съдържа едно издание по-малко от обичайното, което означава повече време между версиите.

Някои от промените при GNOME 3.35.2 са Glib поправки при инструмента gio и други поправки, при уеб браузъра Epiphany е премахнато собственото FTP управление, а също така са налични подобрения при табовете и мениджърът на пароли вече използва secrets portal, има подобрения при GNOME Maps за потребителите от Швеция и Швейцария.

Текстовият редактор Gedit получава множество поправки и са актуализирани Flatpak и Snap пакетите му, налични са подобрения при иконите, подобрения при инструмента за четене на текст от екрана Orca при уеб браузъра Chromium, librsvg оптимизации, подобрено представяне на GVFS при Samba и още.

Повече подробности можете да получите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт пусна Windows 10 Insider Build 17063. Вижте какво ново