Излезе GNOME 3.36.1 с различни поправки

0
57
GNOME GTK

Излезе GNOME 3.36.1 с различни поправки при някои компоненти.

След излизането на финалната версия на Linux графичната среда GNOME 3.36, сега е налично и първото малко издание, което идва и с първите поправки за серията, които са в резултат на триседмични усилия от страна на разработчиците.

Здравейте,

GNOME 3.36.1 е наличен. Това издание е посветено на членовете на общността, които са засегнати от COVID-19. Нашите мисли са с вас по време на този труден период.“, казва Michael Catanzaro в анонса.

GNOME 3.36.1 идва с различни промени, поправки и подобрения като отстранени сривове при GNOME Music, подобрени папки на приложенията за GNOME Shell, поправено е компилирането на Gedit при macOS, GJS вече правилно показва своята BigInt подръжка, отново при GNOME Shell е подобрена поддръжката за четеца на екрана.

Поправени са проблеми при компилиране с GCC 10, налични са множество актуализации по преводите, при Mutter е поправена поддръжката за хардуерна курсорна поддръжка при изключване на видео карта в движение, налични са поправки при скалирането, добавена е емулация за среден бутон на мишката и пр.

Актуализирани са версиите и на редица приложения като eog, gnome-boxes, glib-networking, gnome-shell-extensions, librsvg, nautilus, gnome-menus, gnome-initial-setup, gnome-control-center, gnome-shell, gtk, gtk+, orca, imple-scan, gvfs, pangomm, vala и др.

Всички подробности около новото издание на GNOME 3.36.1 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma идва с подобрена бързина, още повече функции и поправки