Излезе GNOME 3.36 Beta 2 с различни подобрения

0
55
GNOME GTK

Излезе GNOME 3.36 Beta 2 с множество подобрения и поправки на проблеми.

Разработчиците на Linux графичната среда GNOME публикуваха второто бета издание 3.36 Beta 2 (GNOME 3.35.91), което идва с различни подобрения и различни поправки при много компоненти.

При GNOME 3.36 Beta 2 са налични различни поправки при GNOME Music, вече се използва GTK 3.98 като още една стъпка към GTK 4.0, GNOME Shell получава подобрение на magnifier поддръжката, в първоначалните настройки е добавена опция за родителски контрол за новите потребители.

Свършена е работа при опциите за достъп, при GNOME уеб браузъра Epiphany отново е пуснато изолиране на уеб процесите, налични са поправки при управлението на паролите и други поправки за браузъра, към GNOME Settings Daemon е добавена поддръжка за спиране на USB поддръжката, когато екранът е заключен.

Прозоречният мениджър Mutter вече отчита промените на монитора при използване на акселерометър, разрешено е избирането на integer-scaled actors, поправено е избирането на XWayland прозорци, добавена е поддръжка за изобразяване на курсора чрез използване на mode-setting API на ядрото и още.

До нови версии са обновени различни компоненти като adwaita-icon-theme, evolution-data-server, gnome-control-center, gnome-music, gnome-online-accounts, eog, epiphany, gnome-terminal, gom, gsettings-desktop-schemas, GTK, GTK+, gvfs, mutter, nautilus, simple-scan, vala, grilo-plugins, gnome-shell, gnome-shell-extensions и др.

На разположение на потребителите е предоставен образ за виртуална машина, който могат да изтеглят от тук. Трябва да имате предвид обаче, че за този образ е нужна UEFI поддръжка и VirtIO видео карта. Ако искате да компилирате GNOME 3.35.91 сами, то можете да използвате официалния снапшот от BuildStream проекта.

Изданието GNOME 3.35.91 е последното преди излизането на GNOME 3.36 RC версията в края на този месец, а финалната версия GNOME 3.36.0 се очаква на 11-и март.

Прочетете още:  Мощният компютър без вентилатори MintBox3 идва с инсталиран Linux Mint

Повече за GNOME 3.36 Beta 2 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)