Излезе Google Chrome 71 – идва с филтър за натрапващи се реклами и блокиране на аудиото

0
47
Google Chrome

Излезе поредното издание на интернет браузъра Google Chrome 71.0.3578.80, което идва с множество поправки по сигурността, общо 43 на брой, и различни нови функции. Новата версия е налична за Linux, Windows и mac OS.

Една от интересните функции при версия 71 e спирането на аудиото от сайтове, които пускат автоматично синтезирани гласове. Множество разработчици се възползваха от Speech Synthesis API, за да мамят потребителите, но сега това вече няма да е възможно с новата версия на браузъра. Разработчиците вече ще са принудени да изискват интеракция от потребителя, за да използват тази функция.

Още една интересна новост при Google Chrome 71.0.3578.80 е предупреждаването на потребителите за сайтове, които ги карат да плащат без тяхното знание. В интернет пространството съществуват множество измамнически сайтове, които използват различни техники за вземане на пари от потребителите без тяхното знание. Това най-често става с въвеждането на телефонен номер, който се изисква за достъп до сайта.

Излезе Google Chrome 71 - идва с филтър за натрапващи се реклами и блокиране на аудиото 3

Друга новост при Chrome 71 е автоматичното блокиране на натрапчиви реклами и такива, които според Google нарушават правилата. Тези правила включват реклами, които са фалшиви, фишинг реклами, реклами с неочаквани области за цъкане с мишката, с цел повишаванена шанса за кликаемост, такива с авто пренасочване, реклами с липсващо или заблуждаващо брандиране, реклами със зловредно съдържание и пр.

Ако подобна реклама бъде докладвана собствениците имат едномесечен срок, в който да остранят нередностите. Ако това не се случи, всички реклами от сайта на нарушителя ще бъдат премахнати.

Можете да се запознаете с всички промени и новости при Google Chrome 71.0.3578.80 от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux Kernel. Новини около Linux ядрото и нови версии. Излезе версия 4.11 RC3