Излезе Google Chrome 80.0.3987.87. Спира FTP поддръжката

0
88
Google Chrome

Излезе 80.0.3987.87 с много подобрения по сигурността и спряна FTP поддръжка.

Тук е най-новата и първа версия на известния браузър Google Chrome от серията 80, която идва с множество поправки по сигурността и нови функции и е налична за потребителите на Linux, Windows и macOS.

При Google Chrome 80.0.3987.87 за пръв път е спряна FTP поддръжката, въпреки че работата по това продължава от известно време насам. Засега потребителите все още могат да я пуснат с аргумента –enable-ftp, но до версия 82 се предвижда FTP кодът да бъде премахнат изцяло, което означава, че потребителите няма да могат да свалят файлове от FTP сървъри.

Сред другите промени виждаме поддръжка за WebVR 1.1, поддръжка за SVG favicon, подобрение при сигурността на кукитата, JavaScript поддръжка за Gzip/deflate с използването на Compression Streams, подобрения при кеширането на уеб сайтове, поправка за alpha:false съдържанието при динамичното превключване на видео карти при macOS, поправки при cvox API и още.

При новата версия на Google Chrome 80.0.3987.87 са поправени общо 56 проблема по сигурността, някои от които Integer overflow при JavaScript, различни уязвимости при XML, неправилна имплементация в и различни уязвимости в SQLite, Out of bounds писане при WebTRC, Out of bounds достъп на паметта при WebAudio, неинициализирано използване в PDFium, поправки по сигурността при Omnibox и пр.

Повече за промените и поправките при Google Chrome 80.0.3987.87 можете да научите тук и тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе NVIDIA 440.82 Linux драйвърът с поправка за DOOM Eternal