Излезе IOS 13.2 за iPhone. Подобряват се нощните снимки

0
99
iPhone iOS

От Apple публикуваха iOS 13.2 за iPhone, която идва с интересни функции и подобрения.

От Apple пуснаха официално iOS 13.2 за съвместимите телефони от iPhone 6s и по-нови, които ще се радват на нови интересни функции и подобрения.

Акцент при новостите се поставя върху Deep Fusion технологията за подобряване на заснемането, която беше представена при официалния анонс на iPhone 11, но не беше налична до този момент.

Както тогава обясниха от Apple Deep Fusion е нова технология за обработка на снимки пиксел по пиксел, която използва машинно обучение и е особено ефективна при заснемането на снимки при липса на достатъчно светлина.

Старши вице-президентът на Apple Phil Schiller тогава обясни, че при Deep Fusion се заснемат четири дълги и четири къси изложения преди да натиснете бутона за снимане, а заснетите преди това осем изложения се използват за намирането на възможно най-доброто изображение, коетоще доведе до подобряване на качеството при всички снимки.

Излезе IOS 13.2 за iPhone. Подобряват се нощните снимки 3

След като Deep Fusion е вече налична, ще бъде интересно да се види как тя ще се представи спрямо Night Sight на Google.

Има и друга новост, свързана със снимките и това е възможността за промяна на резолюцията на заснемане директно от приложението за камерата. Засега обаче тази възможност е налична само за iPhone 11 потребителите, а останалите ще трябва да променят резолюцията както досега, от системните настройки.

Сред другите интересни промени са добавянето на 70 нови еможита за най-новите AirPod Pro, а също така и промяна в политиката за поверителност при асистента с изкуствен интелект Siri.

Промяната на политиката за поверителност при Siri е продиктувано от обещанието на Apple да предостави опция за отписване, след като стана известен скандалът с подслушването и записването на гласовете на потребители, комуникиращи със Siri от компании от трети страни.

Прочетете още:  Antergos се връща като Endeavour OS
5/5 (1 Review)