Излезе Java 11 с нови функции

0
59
Излезе Java 11 с нови функции

С излизането на Java 10 през март от Oracle обявиха своя нов модел на издаване на версиите на Java, който ще следва шестмесечен цикъл и в резултат на това за потребителите вече е тук следващата версия – Java 11. Java Development Kit (JDK) 11 е LTS (Long Term Release Support) издание с удължена поддръжка, което означава, че от Oracle ще предоставят поддръжка за тази версия в следващите осем години.

Това обаче няма да се отнася за всички издания. Въпреки че вече се следва шестмесечния модел на издаване на нови версии, LTS издания ще бъдат пускани през три години, докато нормалните издания продължават да излизат на шест месеца. Това означава, че следващото LTS издание с удължена поддръжка ще бъде Java 17 и ще излезе през 2021-а година.

Java 11 идва с множество нови функции и подобрения като TLS 1.3, Flight Recorder, Nest-базирани контроли за достъп, ZGC (нов No-Op гарбидж колектор), нова HTTP библиотека, която донася поддръжка за HTTP/2 и позволява flow-базиран HTTP/1, подобрени KeyStore механизми, динамични class-file константи, поддръжка за Unicode 10.0.0 и още.

Пълния списък с промените при Java 11 можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Feral Interactive работят по WARHAMMER II - The Prophet & The Warlock за Linux