Излезе Kali Linux 2020.2 с различни подобрения и поправки

0
196
Kali Linux

Излезе Kali Linux 2020.2 с важни подобрения и поправки при различни компоненти.

Тук е новото издание на Linux дистрибуцията за етични хакери Kali Linux 2020.2, което идва с важни поправки и подобрения при най-различни компоненти като графичните среди, инсталатора, иконите и Kali NetHunter. Вижте какво ново.

При новата версия отново е обърнато внимание на външния вид на дистрибуцията. При предишните си издания разработчиците на Kali Linux добавиха тъмни и светли теми за графичните среди Xfce и GNOME. Сега при Kali Linux 2020.2 тези варианти са добавени и за графичната среда KDE Plasma.

Kali Linux 2020.2 KDE Plasma Light and Dark ThemesПодобрен е прозорецът за вписване, обновена е графичната среда GNOME до версия 3.36, която идва с много новости, които можете да прочетете тук.

Излезе Kali Linux 2020.2 с различни подобрения и поправки 7

При миналото издание на Kali Linux 2020.1 беше предприет нов подход и бяха премахнати различните ISO образи, кито предлагаха различни среди. Вместо това инсталаторът вече предлага избор за мета пакетите, които желаете да свалите.

И докато това е полезна опция, то тя предизвика объркване сред някои от потребителите, които като цъкнеха на опцията „kali-linux-everything“ трябваше да чакат дълго време за свалянето на големите по обем мета пакети.

Излезе Kali Linux 2020.2 с различни подобрения и поправки 8За да решат този проблем, разработчиците са премахнали опцията от инсталатора и сега „kali-linux-everything“ мета пакетите, както и всяка една графична среда се намират на ISO образа. Това прави ISO образа с по-голям размер, но пък това решение работи чудесно при офлайн инсталации и не се налага дълго чакане за сваляне на необходимите пакети.

При Kali Linux 2020.2 PowerShell е включен в „kali-linux-large“ мета пакетите, което означава, че ако използвате Microsoft автоматизация на задачи, фреймуърк за извикване на настройки и PowerShell, то сега можете да изберете PowerShell пакетите още по времето на инсталацията, вместо след това да го инсталирате от команден ред.

Прочетете още:  openSUSE Tumbleweed първи използват GNOME 3.22

Въпреки това е оставена опцията за инсталация и от команден ред, ако сте пропуснали да инсталирате по време на основната инсталация на операционната система. Това става с командата:

sudo apt install -y kali-linux-large

Kali-Linux-PowershellСред другите подобрения и промени при Kali Linux 2020.2 виждаме обновени лога на пакетите, добавени OpenPlus 3T ISO образи, добавена Nexmon поддръжка за поддържаните от Kali NetHunter мобилни устройства, актуализирана версия на Python 3.8, добавена non-root политика по подразбиране за ARM и други.

Излезе Kali Linux 2020.2 с различни подобрения и поправки 9

Kali Linux е rolling дистрибуция, което означава, че просто трябва да актуализирате системата си, за да получите всички новости, подобрения и поправки. Това може да бъде направено от мениджъра за актуализациите или от команден ред с командата:

sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

Ако искате да направите инсталация начисто, то можете да свалите най-новия и актуален ISO образ от тук. Налични са и образи за различни ARM устройства като Pinebook, Pinebook Pro и Raspberry Pi.

С всички промени и подобрения при Kali Linux 2020.2 можете да се запознаете от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)