Излезе KDE Frameworks 5.61

0
62
KDE Plasma

Излезе KDE Frameworks 5.61 с важни поправки по сигурността и различни компоненти.

Като най-голяма новина около новата версия на KDE Frameworks 5.61 трябва да се спомене поправката на откритата наскоро уязвимост при специално изработени .desktop и .directory файлове, които позволяваха изпълнението на произволен код на системата.

Уязвимостта е сметната за сериозна и като такава поправката за нея ще бъде бекпортната и към по-стари версии за дистрибуциите, които няма скоро да получат актуализация до версия 5.61.

Сред другите промени при KDE Frameworks 5.61 виждаме поправка на сриване при BluezQt, различни актуализации за Kirigami UI, различни подобрения при Breeze иконите като добавяне на user-others икона, изтриване на ненужни applications-internet монохромни икони, добавяне на различни други икони и пр., KTextEditor вече спазва отстоянията на документите при отваряне и записване.

Налични са различни поправки и подобрения при KArchive, KCMUtils се адаптира към промените при потребителския интерфейс на KPageView, добавени са различни подобрения при KDeclarative, налични са подобрения при KDE WebKit, KDED, KDesignerPlugin, KConfig и още.

Пълния списък с промените при KDE Frameworks 5.61 можете да видите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  KDE Plasma 5.18 LTS е тук с хиляди подобрения