Излезе KDE Plasma 5.17 Beta с много подобрения. Вижте какви

2
58
KDE Plasma

Разработчиците на известната Linux графична среда публикуваха бета версията на KDE Plasma 5.17.

Тук е бета версията на KDE Plasma 5.17, която идва с множество подобрения и нови функции.

Разработчиците с гордост съобщават, че към системните настройки е добавена нова опция за управление на Thunderbolt хардуер, множество компоненти са с обновен дизайн, Night Color вече е наличен и при X11, добавен е нов режим „не ме безпокой“ като част от постоянното подобряване на нотификациите, който е включен по подразбиране при режим mirroring на монитора.

KDE Plasma 5.17 идва с подобрена Breeze GTK тема, която дава по-добър облик на Chromium/Chrome-базираните браузъри и прилага вашата цветова схема при GTK и GNOME приложенията. Прозоречният мениджър KWin получава множество подобрения за HiDPI и за работа с повече от един монитор.

Подобрено е поведението на таск мениджъра при цъкане със среден бутон, подобрено е стартирането на Plasma, което е още по-бързо, подобрена е поддръжката за свързване към публични Wi-Fi мрежи, слайдшоуто на тапетите може да бъде с определена от потребителя последователност, а не както досега да е винаги произволно, множество поправки при Kickoff и още.

Финалната версия на KDE Plasma 5.17 идва в средата на октомври, а дотогава потребителите могат да тестват бета изданието и да съобщават на разработчиците за евентуални проблеми, които са намерили, за да могат те да бъдат поправени.

Повече детайли можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Нечувано: AMD и Intel започват да работят заедно по нов чип

2
Leave a Reply

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещ коментар
2 Автори на коментари
Николай СтефановShaker Автори на последни коментари
  Абониране  
нови стари оценка
Извести ме за
Shaker
Потребител
Shaker

Супер са! Браво на този екип, който стои зад KDE 🙂