Излезе KDE Plasma 5.8.2 LTS с множество поправки на бъгове

0
14
KDE Plasma


Днес, на 18-ти октомври излезе нова версия на графичната среда KDE Plasma 5.8.2 LTS, която се явява второто издание, от стабилния клон, в което се поправят различни бъгове.

Излизането на новата версия на KDE Plasma 5.8.2 LTS се случва само две седмици след официалното излизане на Plasma 5.8 LTS и само седмица след излизането на 5.8.1 LTS.

В новата версия се съдържат поправки на бъгове, които са изпратени от различни участници в проекта, за да го поддържат надежден и изчистен от грешки в най-голяма степен.

„Днес KDE издаде ново обновление за KDE Plasma 5, с версия 5.8.2. Plasma 5.8 беше издадена през октомври месец, с множество подобрения и нови модули, за завършено десктоп преживяване. В новото издание има различни поправки на малки, но важни бъгове“, се казва в днешния анонс.

В новото издание на KDE Plasma 5.8.2 LTS подобрения получават компонентите Plasma Desktop, Plasma Networkmanager (plasma-nm), KWin, kactivitymanagerd,KScreen, Plasma Workspace и др.

Ако използвате GNU/Linux дистрибуция, която е с KDE Plasma 5.8 LTS или KDE Plasma 5.8.1 LTS, препоръчваме да ъпгрейднете до новата KDE Plasma 5.8.2 LTS версия възможно най-скоро, след като тя се появи официално във вашите репозитории на дистрибуцията, която използвате.

KDE Plasma 5.8 LTS е версия с удължена поддръжка, която ще е активна до 2018-та година месец април. За тази година са предвидени още три нови версии, като се очаква KDE Plasma 5.8.3 LTS да излезе на 1-ви ноември, KDE Plasma 5.8.4 LTS на 22-ри ноември и KDE Plasma 5.8.5 LTS на 27-ми декември. След това разработването ще се прехвърли на KDE Plasma 5.9.

Прочетете още:  Различни подобрения за USB Type-C идват при Linux Kernel 4.17

За повече информация относно промените в новата версия на KDE Plasma 5.8.2 LTS, можете да погледнете официалната страница на проекта.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments