Излезе Linux 5.6.2 с поправен Intel IWLWIFI Wi-Fi драйвър

0
47
Linux Kernel

Тук е Linux 5.6.2, който идва с поправен Intel IWLWIFI Wi-Fi драйвър, потребителите могат да го инсталират.

След излизането на Linux Kernel 5.6, някои хора, които инсталираха новата версия на Linux ядрото и са с модерни безжични Wi-Fi карти, изпитаха проблеми със свързаността към интернет.

Причината беше поради проблемни поправки по сигурността, спуснати от Intel, които повреждаха Intel IWLWIFI Wi-Fi драйвъра в Linux ядрото. Проблемът е бил установен преди излизането на версия 5.6 от водещия разработчик на мрежовия пакет в Linux ядрото David Miller, но това се е случило след като Линус Торвалдс вече е обявил наличността ѝ и така повреденият драйвър се е оказал и във финалната версия.

Сега, след като в сряда излезе първото малко издание 5.6.1, което дойде с различни промени като добавяне на идентификация за Comet Lake H PCI AHCI драйвъра, добавянето на ASUS USB-N10 Nano B1 към rtl8188eu драйвъра, добавени са серийни USB идентификации, поправен е infoleak в simple_attr_read и др., само 24 часа по-късно, при 5.6.2 се поправя и проблемът с Intel IWLWIFI Wi-Fi драйвъра.

Освен повреденият IWLWIFI се поправят и различни проблеми по VT кода в ядрото и се добавя Lex 2I385SW към critclk_systems DMI таблицата. Налична е и една поправка при bpf.

Повече подробности можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Windows отбелязва спад в потреблението си под 90%, което е за пръв път от 10 години насам