Излезе Linux дистрибуцията CentOS 6.10

0
30
CentOS

Днес от екипа, разработващ Linux дистрибуцията CentOS, обявиха наличността на новата версия 6.10, която идва с образи за i386 и x86_64 архитектурите. CentOS Linux 6.10 използва за основа кода, който бива издаван от Red Hat и който се използва в Red Hat Enterprise Linux 6.10. В CentOS Linux 6.10 има множество промени спрямо версия 6 и всички актуализации до 6.10 са добавени и са налични в хранилищата на CentOS още в първия ден.

Наравно с актуализираните пакети са направени и различни подобрения и са отстранени познати до момента бъгове. Премахнати са редица драйвъри, пакетите pacemaker, clufter и gcc-libraries използват нова основа, в GCC е добавена кръпката retpoline на Google срещу Spectre Variant 2 атаки, iptables-services вече използва и конфигурационните файлове в /etc/sysctl.d и още.

Разработчиците приканват всички потребители да актуализират инсталациите си и напомнят, че при инсталирането на CentOS Linux 6.10 от инсталационна медия, след това трябва да изпълнят yum update, което важи и за другите версии. Потребителите, които използват CentOS-CR хранилищата вече използват повечето от обновените пакети и актуализации, като поради тази причина при преминаването към CentOS Linux 6.10 ще забележат малко промени.

Workstation, server и minimal инсталациите могат да бъдат осъществени чрез комбинираното CentOS хранилище и всички тестове са били извършени спрямо този модел на работа. Повече информация, както и линкове за сваляне, можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  TNT Express услугата на FedEx е ударена от вирус. Доставките са забавени
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments