Излезе Linux дистрибуцията Deepin 15.5

0
46

След няколко месеца в разработка днес излезе поредната версия на GNU/Linux дистрибуцията Deepin 15.5, която предоставя интересни новости и промени.

В изданието виждаме две нови приложения Deepin Recovery и Deepin Clone, които потребителите могат да използват за поправка на буутващия дял при проблеми, както и за създаване на резервни копия на цели хард дискове или дялове, както и възстановяването от тези резервни копия на по-късен етап.

Добавени са интересни функции като споделяне на Wi-Fi безжична връзка, инструмент за оптимизиране на мрежата, настройване на цветовата температура на дисплея.

В Deepin 15.5 потребителите вече могат да намерят поддръжка за сканиране на отпечатъци и пълна поддръжка на HiDPI, която е оптимизирана да установява автоматично оптималната резолюция, при което шрифтът, интерфейсът и различните менюта се виждат много по-ясно.

Много потребители ще бъдат доволни да открият разпознаване на множество жестове при тъчпада, които са подобрени значително.

Следвайки тенденцията, само няколко дни след анонсирането на Linux Mint 18.3 и поддръжката по подразбиране на Flatpak, екипът на Deepin вече също може да се похвали с тази вълнуваща новост.

Под капака са поправени множество бъгове и са направени редица подобрения, както и са актуализирани версиите на различни приложения в Deepin Family.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В Chrome OS скоро ще могат да се използват Linux приложения